fbpx

 phone 0470-74 20 60   info@fonsterbolaget.se

las

Lås

 

Majoriteten av villainbrotten i Sverige sker i hus med gamla fönster och fönsterdörrar.

Anledningen torde vara ganska enkel. Ju lättare inbrottstjuven kan ta sig in, desto oftare söker han eller hon denna typ av fastighet. Godkända lås till dina nya fönster och fönsterdörrar ger dig en extra trygghet, som inte kostar en förmögenhet. Det finns ett antal olika handtagspaket som uppfyller de flesta önskemål.

 

Handtagspaket till fönster och fönsterdörrar i 3-glasutförande

Med nya fönster och fönsterdörrar försämrar du förutsättningarna för tjuven. Förser du exempelvis din fönsterdörr med cylinderlås gör du det extra svårt. Vi har ett stort urval av olika handtagspaket, både för fönster och för fönsterdörrar, med låsning som är godkända av försäkringsbolagen.

3-glas fönsterdörr är som standard försedd med 2 st s k kilkolvar och 2 st hakregelkolvar som effektivt sluter tätt och ger tjuven stora svårigheter att forcera dörren. Dessutom sitter förstärkta slutbleck som standard i fönsterdörren. 4 st gångjärn med bakkantssäkring förstärker inbrottsskyddet åtskilligt.

Med ett cylinderlås, som består av ett låsbart handtag invändigt och ett handtag utvändigt, kan du stänga och spärra dörren för att förhindra att den blåser upp. Dessutom har man gjort det svårt för den tjuv att ta sig ut, som trots allt lyckats komma in på annat sätt i ditt hus. Se våra olika handtagspaket.

Samtliga handtag till fönster och fönsterdörr fabriksmonteras, så du slipper det momentet.

 

Inbrottsförstärk ditt nya fönster

När man monterar ett s k vridfönster kan man inbrottsförstärka sitt nya fönster genom att använda godkänd karmhylsa, typ Adjufix som ingår i vårt monteringspaket och dessutom tilläggsbeställa en kraftigare skruv 8x64mm tillsammans med tryckfördelningsbricka. Dessa ingredienser tillsammans med två nivåregleringsklossar, en vid resp spanjoletts låspunkt, ger ett fönster som är godkänt i klass 4, Inbrottsskyddande fönster enligt Svensk Standard SS 81 73 32. I monteringsanvisningen kan du läsa mera.
Till 3-glasfönster finns också lås som tillval.

 

 

«Tillbaka