KONTAKTA OSS:  0470-74 20 60   info@fonsterbolaget.se

fonsterbolaget.se

takfonster

Med Fakro takfönster släpper du in mer ljus och får bättre ventilation

 

Fakro är ett komplett och prisvärt takfönsterpaket. Paketet innehåller takfönster, plåtar för intäckning, tätkrage som gör installationen helt tät och en isoleringsram som minskar värmeförlusten. Invändig utsalning och diffspärr är tillval, liksom solskydd och myggnät.

Takfönstret är pivåhängt för att lätt kunna öppnas och stängas. Fönstret är öppningsbart i en mängd positioner och bågen kan roteras och låsas i roterat läge för att underlätta rengöring. Fönstret är utrustat med en luftventil placerad i karmen, vilket ger större glasyta och ökat ljusinsläpp. Det är uppbyggt med en stomme i trä (lamellimmad och fingerskarvad furu) och utvändig aluminium. I standardutförande är den aluminiumklädda utsidan pulverlackad i kulör RAL 7022 (mörk grå). Pulverlackering i övriga RAL- kulörer finns som tillval. Garantin omfattar inte ljusbeständighet eller skador som uppstått genom ökad värmeabsorption. I standardutförande är insidan vitmålad i kulör NCS S 0502-Y eller klarlackad. Övriga RAL-kulörer finns som tillval. Takfönstrets handtag är placerat i nederkant på fönstren, vilket gör det lättåtkomligt. Fönstren har två låsbara vädringslägen. Det metallförstärkta låsblecket och låsdetaljerna försvårar angreppsförsök med verktyg. Denna modell är utrustad med ventil placerad i ovankant på karmen.

Isoleringsförmåga/U-värde är 1,3 och det yttre glaset är härdat. Takfönstret är avsett för taklutning 15-90°.

Intäckningsplåtar

Intäckningsplåtar är en mycket viktig del av takfönsterinstallationen. Omsorgsfullt utformade plåtar ger en varaktig och snygg anpassning till det material som använts för taket. Plåtarnas ändamål är att säkerställa effektiv dränering bort från fönstret och ge skydd mot väderpåverkan. Eftersom det förekommer många olika takmaterial finns plåtar i flera varianter. Alla plåtar tillverkas av aluminium som standard och förses med permanent ytbehandling av polyesterlack. Standardfärgen är RAL 7022, vilket går väl ihop med de flesta takmaterial.

Plåttyper

Intäckningsplåtar till takfönster kategoriseras efter takmaterial och tillämpning. Standardbleck passar de flesta typer av yttertak:

 • ESV för platta och tunna takmaterial (ex takpapp, bandplåt, skiffer).
 • EZV-A för vågprofilerat takmaterial, profilerad plåt, med max profilhöjd upp till 45mm.
 • EHN-A för vågformade högprofiler (ex takpannor, profilplåt) med profilhöjd 45-90mm.

Intäckningsplåtar finns också för kombinationssystem så fönster kan sättas i olika grupper, t.ex. horisontellt, vertikalt och i block. Fråga oss i förekommande fall.

Tätkrage XDP

Denna tätkrage används som ett komplement till takmaterialets tätning för att säkerhetsställa ett tätt montage. Tätkragen är tillverkad av membranmaterial av högsta kvalitet (EUROTOP). Hörnen på tätkragen är förstärkta med en flexibel, hållbar och vattenavstötande tejp.

fakro delar

 

Produktfakta

 • Karm och båge av lamellimmad och fingerskarvad furu som getts en rötskyddande vacuumimpregnering. Trädelarna är ytbehandlade med tre lager högvärdig 2-komponents polyuretanfärg. Taksidan är utöver detta beklädd med aluminium.
 • 2-glas energiglas. Härdat yttre glas som skydd mot väder och genomtrampning.
 • Ljudreduktion Rw = 32-35 dB.
 • U-värde 1,3. U-värde visar isoleringsförmåga, ju lägre värde desto bättre isolering.
 • Karmdjup 130 mm.
 • Kvalitets- och miljömärkningar: TopSafe (skydd mot genomtrampning), TÜV samt CE-märkning. Produkterna genomgår dessutom omfattande kontroller och tester i laboratorium för att säkerställa högsta möjliga kvalitet.
 • Förstärkt mot inbrott genom längre skruvar i beslag som skruvas i vinkel för bättre infästning i karm och båge, förstärkning av slutbleck och metallprofiler som förstärker bågen.

Övriga produkter

 • Eldrivna pivåhängda fönster som styrs med fjärrkontroll (Z-Wave)
 • Superenergi-effektiva pivåhängda fönster
 • Fönster med ökad motståndskraft mot inbrottsförsök (Secure)
 • Topp- och pivåhängda fönster (preSelect)
 • Fönster med hög pivåhängning
 • Balkongfönster (Galeria)