KONTAKTA OSS:  0470-74 20 60   info@fonsterbolaget.se

fonsterbolaget.se

dorrval 2

Hur gör jag mitt dörrval

 

Ditt val av ytterdörr präglas till stora delar av den karaktär och den personliga touch som du vill ge ditt hus. Sparsmakad design med smala eller små fönster väljs idag av många. Traditionella dörrar som passar husets stil är kanske det vanligaste valet, men intresset ökar för alternativa utseenden och färger. Kanske kan en enkeldörr ersättas av en pardörr med större öppning. Energibesparing, skydd mot väder och vind tillsammans med det personliga skyddet är också viktiga ingredienser. Att byta till en ytterdörr av hög kvalité lönar sig i längden.

Många väljer idag att komplettera sin ytterdörr redan från början alltefter behov.

Diplomatdörrar har färdiga lösningar med utrustningspaket som håller huset varmt, torrt och dragfritt även i snöstorm på en kobbe i havet. Eller ytterdörrar som är extra brandskyddade och ljudisolerade.

Du kan välja mellan "Komfortpaketet Eco" som gör dörren superisolerad med det låga U-värdet 0,7 för både täta dörrar och dörrar med glas. Eller "Komfortpaket Extreme" som ger vissa utvalda dörrar ett extra slitstakt utförande för att motstå tuffa påfrestningar. Dessutom finns "Komfortpaket Ljudklassad dörr" i ett utförande som är ljudklassat i Rw 35dB. Behöver huset en typgodkänd brandcellsgräns  i utförande Ei30 så kan "Komfortpaket Brandklassad dörr" passa. Fråga oss, så tar vi fram prisförslag.

Drömdörren har ett stort sortiment ytterdörrar med lite ovanligare storlekar. Hittar du inte din storlek, så finns det stora chanser att Drömdörren har just den du behöver. 10års formgaranti, välisolerade dörrblad med U-värde runt 0,8, ektröskel med skyddande skena i aluminium och karm i kvistfri furu är några av fördelarna.

Ytterdörrar från ERA-Fönster finns i två familjer – Art och Flex. Art är gruppen designade dörrar som tillverkas med hantverkskvalitet rakt igenom. Målade fyra gånger jämfört med två, som de flesta övriga tillverkare. Detta ger en mycket vacker och slitstark yta. Flex-familjen har en traditionellare design med ett enkelt formspråk. 10 års formgaranti med U-värde runt 0,9 och med utseende som passar i de flesta miljöer.

Smålandsdörren är vårt eget varumärke och tillverkas i Sverige. Ytterdörrarna har ett enkelt formspråk, är prisvärda och anpassade för alla tänkbara svenska förhållanden. CE- märkta, SFDK-märkta och miljöcertifierade. Givetvis har dörrarna 10 års formgaranti.

SnickarPer bygger dörrar i Småland, på småländskt vis. En och en för hand. Med hantverkskvalitet rakt igenom från materialval till slutlig funktion. Dörrarna är ritade av kända svenska formgivare, som tillsammans med dörrhantverkaren ger produkten ett unikt utseende. Ingen massproduktion, inget löpande band och en ytbehandling i toppklass ger dig en dörr som saknar motstycke i Sverige.

Specialsnickeriet finns för dig som önskar en egendesignad ytterdörr och där du kan få din egen drömdörr tillverkad. Vi har kontakt med en mindre tillverkare, som tillverkar efter dina tankar och idéer.