KONTAKTA OSS:  0470-74 20 60   info@fonsterbolaget.se

fonsterbolaget.se

design 3

Design

 

På dörrmarknaden finns idag en mängd fabrikat med varierande kvalitet. För att göra ett bra val, bör inte billigt pris vara den viktigaste parametern. Billiga dörrar brukar innebära sämre prestanda och kvalitet. Billiga s.k. kampanjdörrar kan ge framtida problem, där färgen flagnar och dörren blir otät. Titta istället på ytterdörrens uppbyggnad och konstruktion, hur den tillverkas och vilket lås som ingår. Justerbara gångjärn med inbyggd bakkantsäkring så dörren inte kan hakas av, är en annan viktig detalj. Ytterdörren bör också ha kraftiga säkerhetsslutbleck som skyddar låskolven. Allt för att skydda ditt hus mot inbrott. Titta också på vilka garantier som lämnas. Dörrens design är självklart en mycket viktig ingrediens vid ditt val av en ny ytterdörr. Det ska stämma med ditt hus.
Ytterdörrens utseende indelas ofta i stilgrupper för att underlätta ditt val. T ex har Diplomat valt att indela dem i grupperna Classic, Nordic, Urban och Country. Detta ger dig en bild av i vilka miljöer som de olika ytterdörrarna passar i. Man har också ett antal varierande hustyper på webben, där man kan placera den ytterdörr man gillar och föreställa sig om den passar just ditt hus. T ex kan en dörr ur Lantlig-gruppen mycket väl passa ett funkishus, och Nordisk i den lite återhållsamma skandinaviska designen. De flesta dörrtyper finns som både enkeldörr och pardörr, dvs. en dörr med 2st dörrblad där det ena används som gångdörr och det andra öppnas vid behov.

SnickarPer ser dörren som en del av husets själ, ett grundämne i husets arkitektur.
Dörrarna fyller funktion, väcker känslor och berättar något om dess ägare. SnickarPers dörrar har blivit prisbelönta för sin form och tillverkas för att tåla värme, kyla, sol, vatten, is och dagligt slitage under lång tid.
Dörren ska bevara husets värme, skydda mot intrång och isolera yttre ljud. Den ska vara enkel att montera och bekväm att använda.