KONTAKTA OSS:  0470-74 20 60   info@fonsterbolaget.se

fonsterbolaget.se

Las 2

Lås

 

Lås som är säkerhetsklassade och godkända av försäkringsbolagen, är en förutsättning för att känna sig trygg med sin nya ytterdörr. Detta I kombination med säkerhetsslutbleck och gångjärn med bakkantssäkring förstärker känslan av trygghet.

Låskistan bör vara godkänd av försäkringsbolagen i säkerhetsklass 3 och ha hemma & bortasäker-funktion. Hemma använder man låsets vred för att låsa och låsa upp. När man lämnar huset trycker man ned en knapp på låsstolpen och vredet spärras. Skulle en tjuv ta sig in i huset via t ex ett fönster kan dörren inte öppnas och användas som transportväg.

Om man önskar högre säkerhet, kan t ex ett extra tillhållarlås monteras. Eller ett s k trepunktslås med två extra hakreglar som ger ytterdörren ytterligare säkerhet. Detta är sällan standard, men kan utföras som ett tillval på de flesta ytterdörrar.

Nyckelfärdig ytterdörr med fabriksmonterad cylinder gör det mycket enkelt att själv byta dörr. Tillvalet innebär att allt är klart när dörren kommer till dig förutom handtaget, som inte monteras p.g.a. skaderisken under transporten.

Som tillval finns det elektroniska låset Yale Doorman, där du kan välja att låsa upp med fjärrkontroll inifrån eller utifrån, alternativt med säkerhetskod som du själv väljer eller med elektronisk nyckel. Om du vill släppa in någon tillfälligt, t ex en hantverkare, kan du programmera en tillfällig kod som försvinner efter ett dygn. Dessutom finns ett inbyggt inbrottslarm som larmar med ljudton upp till 80dB, om man blir utsatt för ett inbrottsförsök.