KONTAKTA OSS:  0470-74 20 60   info@fonsterbolaget.se

fonsterbolaget.se

konstruktion 2

Konstruktion

 

En ny ytterdörr ska ha en uppbyggnad som ger energibesparing, täthet, hållbarhet och en snygg design. Tillsammans med säkra lås och en lång livslängd, ska den nya ytterdörren ge dig en tillförlitlig och bekväm mångårig nytta av din investering.
Kolla därför alltid på hur ytterdörren är konstruerad. Dörren får inte slå sig så den blir otät, färg får inte lossna, och den måste vara bra isolerad. En kraftig ramkonstruktion tillsammans med fuktbeständig HDF-board och en tröskel i ädelträ är bra förutsättningar för en hållbar ytterdörr. Aluminiumplåtar på in- och utsidan ger dörren en effektiv fuktspärr.
Gångjärn och lås ska vara av senaste utförande. Gångjärnen ska ha bakkantssäkring, vilket förhindrar att dörrbladet inte kan lyftas av och säkerhetsslutbleck där låskolven går in, ska vara standard. Låskistan bör vara av senaste version och testad.
Diplomat har valt att illustrera sin ytterdörrs konstruktion med en sprängskiss som visar uppbyggnaden. Se separat PDF-fil.

SnickarPer utgår från de allra bästa materialvalen till sina designade ytterdörrar.
Justerbara, brytförstärkta gångjärn med bakkantssäkring. Varm och tyst konstruktion med sandwichisolering i flera skikt, vilket ger extremt bra ljud- och värmeisolering. Dörrbladets ramträ har en unik laminerad förstärkning, som ger förhöjd stabilitet och ökat inbrottsskydd. Dörren har alltid lås av högsta kvalitet. Standardlås är ASSA 2002 - bekvämt när du är hemma och säkert när du är bortrest. Låskista med brytförstärkt och justerbart slutbleck ingår. En dörr från SnickarPer har alltid förmonterad komplett Adjufix fästelement ( fyra på varje karmsida) eller liknande för montage i träregel.

Tätningslisten är åldersbeständig silikontätning monterad i dörrbladet och ger en god tätning samt ett lågt stängningstryck.
Glaset är 3-glas isolerglas med energiglas och argonfyllning.