0470-74 20 60 info@fonsterbolaget.se
Väljer fönster

Vilket fönster ska jag välja?

En av de viktigaste sakerna är att fönstrens känsla och utseende passar till ditt hus, både utvändigt och invändigt. Det är också bra att fundera på hur mycket tid och pengar du är beredd att lägga på underhållet kommande år.

  • 3-glas aluminiumklätt fönster - Med en yttre aluminiumbeklädnad och insida av trä, blir yttre underhållet så gott som underhållsfritt. Du behåller samtidigt den varma träkänslan inomhus. Vi ger 30 års garanti mot röta på våra aluminiumfönster.
  • 3-glas träfönster - Träfönster är klassiska till svenska trähus, men trä påverkas av väder och vind och kräver därför en del yttre underhåll som skrapning, slipning och målning. Livslängden beror på väderförhållande och underhåll. Vi ger 20 års garanti mot röta på 3-glas träfönster.
  • 2-glas träfönster - Klassiska 2-glasfönster med fönsterhakar och stormhasp kan användas där isolerkravet inte är så högt, t ex i ett sommarhus som inte värms upp på vintern. Vi ger 5 års garanti mot röta på våra 2-glas träfönster.

Vilken fönstertyper ska jag välja?

Vridfönster VF3

Vridfönster VF

Clara VF  är ett vridfönster med helt dolda beslag. inga synliga beslag från utsidan trots att fönstret är vridbart och fullt öppningsbart och kan vridas runt 180 grader så att båda sidorna kan putsas inifrån.

Fast fönster FF3

Fast fönster FF

Clara FF är ett fast fönster som monteras i karmen och kan inte öppnas men blir tätare och säkrare än ett öppningsbart fönster. Passar där du når att putsa utifrån.

Fönsterdörr FD3

Fönsterdörr FD

Clara FD fönsterdörr finns i en mängd olika utföranden och som enkel- eller pardörr. Precis som på vårt fönster innebär den unika konstruktionen att glasets yta kan maximeras och därigenom ljusinsläppet och utsikten.

Sidohängt fönster

Sidohängt fönster UF

Clara UF ett klassiskt utåtgående fönster som öppnas åt sidan. Till skillnad mot många fönstertillverkare har vi broms på alla öppningsbara fönsterbågar.
Skönt en blåsig dag om vinden är lynnig. 


Alla våra fönster är säkerhetsglasat enligt MTK 4 med förseglade hörn som hindrar en inbrottstjuv att lyfta ut glaskassetten från utsidan.
Alla virkesdelar har ett unikt rötskydd och de är torkade och målade i vår moderna impregneringsanläggning.
Vi kan därför utan betänkligheter lämna 30 års garanti mot röta för aluminiumklädda fönster.
Våra fönster tillverkas även i storlekar efter egna önskemål.


Adress

Norra Västkustvägen 37 B
237 41 Bjärred

Kontakta

Email: info@fonsterbolaget.se
Privatkunder: 0470 74 20 60