fonsterbolaget.se

Säkerhetsfönster
Hem > Säkerhetsfönster

Säkerhetsfönster

Säkerhetsfönster representerar en av de mest avancerade innovationerna inom byggnadssäkerhet. Dessa fönster är utformade för att erbjuda ett omfattande skydd och främja en känsla av trygghet utan att kompromissa med design eller funktion. Genom att integrera avancerade material och tekniker utgör säkerhetsfönster en robust barriär mot olika hot och potentiella risker som kan påverka ditt hem eller företag.

Vad är säkerhetsfönster?

Säkerhetsfönster är specialdesignade fönster som har utformats och förstärkts för att erbjuda överlägsen säkerhet och skydd. Deras huvudsyfte är att förhindra eller försvåra intrång, inbrott och andra säkerhetsrelaterade risker. Dessa fönster används ofta i bostäder, företagslokaler och offentliga byggnader där säkerheten är av största vikt.

De kan vara konstruerade med olika säkerhetsfunktioner beroende på deras syfte. De kan vara inbrottssäkra, vilket innebär att de är svåra att forcera genom att bryta glas eller fönsterramar. Skottsäkra fönster är en annan typ som är utformad för att stå emot skott och skydda mot projektiler. Dessutom kan säkerhetsfönster vara brandtäta och även erbjuda ljudisolering.

Köpa inbrottssäkra fönster

Nedan tipsar vi om fyra pålitliga återförsäljare av inbrottssäkra fönster som kan hjälpa dig att säkra ditt hem eller företag och uppnå den trygghet du förtjänar.

Hammerglass

Hammerglass Security Windows är det ultimata valet för säkerhet och trygghet i ditt hem eller kommersiella fastighet. Med okrossbara glasytor av nanobehandlad polykarbonat skyddar våra fönster mot inbrott, vandalism, beskjutning och till och med explosioner. Vi har över 20 års erfarenhet av att hjälpa fastighetsägare, butiker och säkerhetsobjekt, och nu är det din tur att få tillgång till en pålitlig och effektiv säkerhetslösning.

Dörrfabriken

Dörrfabrikens säkerhetsfönster är enastående när det kommer till skydd och funktionalitet. Med okrossbara glasytor tillverkade av nanobehandlad polykarbonat, erbjuder de fönster som står emot vandalism, inbrott, beskjutning och till och med explosioner. Deras inbrottssäkra fönster är noggrant testade och certifierade som Inbrottshämmande upp till klass MK3, vilket gör det extremt svårt för tjuvar att tränga in.

NorDan

NorDans säkerhetsfönster är det perfekta valet för den som söker avancerad säkerhet och stil i ett och samma fönster. Med tre handtag för vädringsläge och möjlighet till full öppning för enkel och trygg putsning är detta fönster både användarvänligt och praktiskt. Dess moderna rakprofil och alternativet att välja mellan trä- eller aluminiumbeklädd utsida ger dig flexibilitet att anpassa fönstren till ditt hus, oavsett om du föredrar en modern eller traditionell estetik.

Komplettera med säkra lås till fönster

Säkerhetsfönster kan ytterligare förbättra sitt skydd genom att kompletteras med säkra lås till fönster. Dessa lås är speciellt utformade för att förhindra oönskade intrång och ger ett extra lager av säkerhet till ditt hem eller företag. Det finns olika typer av fönsterlås att välja mellan, och de kan anpassas efter dina specifika behov och preferenser.

Certifieringar

Certifieringar för säkerhetsfönster spelar en avgörande roll för att garantera deras pålitlighet och förmåga att uppfylla specifika säkerhetsstandarder. Här är några av de vanligaste certifieringarna som säkerhetsfönster kan uppfylla:

RC-certifiering (Resistance Class)

Denna certifiering mäter fönstrens motståndskraft mot inbrott och indelas i olika klasser, där RC1 är det lägsta skyddsnivån och RC6 är den högsta. Ju högre RC-klass, desto mer robusta är fönstren och desto svårare är det för en inbrottstjuv att forcera dem.

BR-certifiering (Bullet Resistance)

Denna certifiering bedömer fönstrens förmåga att stå emot projektiler, som skott eller attacker med vapen. BR-klassificeringen varierar från BR1 till BR7, där BR7 innebär högsta skyddsnivån mot skott.

EN-certifiering (European Norms)

Europeiska normer fastställer kraven för olika typer av säkerhetsfönster, inklusive inbrottssäkerhet, skottsäkerhet och brandtålighet. EN-certifiering används för att visa att fönstren överensstämmer med europeiska standarder och normer.

UL-certifiering (Underwriters Laboratories)

UL-certifiering används främst i Nordamerika och innebär att produkten har testats och uppfyller säkerhetskraven som fastställts av Underwriters Laboratories. Detta gäller bland annat brand- och skottsäkerhet.

FEM-certifiering (Factory Mutual)

FEM-certifiering används ofta inom försäkringsbranschen och innebär att produkten har godkänts av Factory Mutual för att minska riskerna för skador vid brand, inbrott och andra säkerhetshot.